Όταν, πριν από περίπου 2 χρόνια, μιλώντας με μία φίλη μου από το εξωτερικό με χαρά μου ανακοίνωσε ότι θα περάσει τις καλοκαιρινές της διακοπές κάνοντας Glamping, έμεινα να κοιτώ με απορία το ακουστικό του τηλεφώνου, μη καταλαβαίνοντας για τι ακριβώς μου μιλάει. Που να φανταζόμουν ότι, λίγο καιρό μετά, θα συζητούσαμε και στην Ελλάδα για το Glamping και την ξεχωριστή εμπειρία διακοπών που προσφέρει. Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Ο όρος Glamping προέρχεται από τις λέξεις Glamour και Camping, και αναφέρεται σε ένα είδος πολυτελούς διαμονής στη φύση, σαν να λέμε camping χωρίς κάποιος να χρειαστεί να θυσιάσει τις ανέσεις και το στυλ. Ακούγεται ενδιαφέρον; Και που είστε ακόμη!

Το Glamping δεν αφορά μόνο στη διαμονή, είναι μία ολόκληρη εμπειρία. Όσοι το επιλέγουν, αναζητούν να γευτούν μία εμπειρία που θα τους συνδέσει με τη φύση, απολαμβάνουν εμπειρίες μακριά από τις κλασσικές τουριστικές επιλογές, όπως υπαίθρια άσκηση, yoga, διαλογισμό, πεζοπορία, ενασχόληση με τα ζώα σε μία φάρμα, με τα αμπέλια για την παραγωγή του κρασιού, surfing, ιππασία, rafting και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Δεν είναι τυχαίο, που στο εξωτερικό όπου το Glamping γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν εξειδικευμένες ιστοσελίδες, όπου οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν πέρα από το τύπο του καταλύματος (σκηνή, ξύλινο σπιτάκι, τροχόσπιτο, δεντρόσπιτο, ακόμη και ασυνήθιστες κατασκευές όπως κατάλληλα διαμορφωμένα παλιά λεωφορεία που έχουν εξοπλιστεί με όλες τις ανέσεις και μάλλον θυμίζουν δωμάτιο πεντάστερου ξενοδοχείου), την τοποθεσία που επιθυμούν να περάσουν αυτή την εμπειρία (σε ποιο μέρος του πλανήτη, κοντά σε λίμνη, θάλασσα, καταρράκτη, βουνό, έρημο), αλλά και τις δραστηριότητες στις οποίες θέλουν να συμμετάσχουν κατά την παραμονή τους. Και βέβαια, είναι μία εμπειρία τόσο εύκολα προσαρμόσιμη, που κερδίζει συνεχώς φανατικούς επισκέπτες τόσο ζευγάρια που αναζητούν ρομαντικές βραδιές κάτω από τα αστέρια, όσο και οικογένειες που επιθυμούν να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί με δραστηριότητες κοντά στη φύση.

Στη Ελλάδα, ήδη έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν εγκαταστάσεις Glamping, και με τα νέα υγειονομικά δεδομένα, είναι σίγουρο λόγω της ανεξαρτησίας και ασφάλειας που προσφέρει το συγκεκριμένο είδος διακοπών, ότι θα δούμε και άλλες αντίστοιχες μονάδες.

Απολαύστε μερικά απίθανα μέρη για Glamping ανά τον κόσμο στο παρακάτω video. Τι λέτε; Θα το σκεφτόσασταν;