Όλες το ξέρουμε και το παραδεχόμαστε, οι άντρες από τη φύση τους είναι κυνηγοί, αρέσκονται και επιβεβαιώνονται να κάνουν το πρώτο βήμα και να παίρνουν πρωτοβουλίες. Για χρόνια -και για λόγους βαθιά ριζωμένους στους αιώνες-  οι άντρες έπρεπε να είναι αυτοί που πρώτοι θα πλησίαζαν μια γυναίκα, θα έστελναν πρώτοι μήνυμα, θα ζητούσαν το τηλέφωνό μας ή ένα ραντεβού…

Και μετά, ήρθαμε στο 2021, την εποχή όπου όλες οι στερεότυπες συμπεριφορές, όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα και θεωρούσαμε “κανονικά” αναθεωρούνται, όλα ανεξαιρέτως, πόσο μάλλον οι ανθρώπινες σχέσεις. Τη νέα αυτή εποχή, λοιπόν, οι γυναίκες έχουν αποφασίσει ότι σταματούν να περιμένουν, να το παίζουν αδύναμες, να δέχονται το ρόλο του “τρόπαιου”, να αρκούνται σε παθητικές συμπεριφορές. Πλέον, οι γυναίκες θέλουν και τολμούν να κάνουν την πρώτη κίνηση. Όχι σαν να είναι οι ίδιες αρσενικά, αλλά με τη φινέτσα της γυναικείας τους φύσης αναλαμβάνουν ενεργητικό ρόλο και διεκδικούν τον άντρα που θέλουν. Και επειδή είμαστε και ευρηματικές, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσεγγίσουμε τον άντρα που μας ενδιαφέρει με τον καλύτερο τρόπο: 

Καταρχάς προβάλλετε τον καλύτερο εαυτό σας!

Ακτινοβολείστε αυτοπεποίθηση, θετική ενέργεια και -κυρίως- φορέστε το  καλύτερο χαμόγελό σας. Προσεγγίστε τον και μιλήστε του για θέματα που βρίσκετε ενδιαφέροντα, που σας ενθουσιάζουν, που κάνουν τα μάτια σας να λάμπουν όταν μιλάτε για αυτά (υπάρχει κάτι πιο σέξι από μια γυναίκα που παθιάζεται με την ίδια τη ζωή;). Καθώς μιλάτε μαζί του προσπαθήστε να αποκωδικοποιήσετε τη γλώσσα του σώματός του (αν είναι αγχωμένος, φοβισμένος, διστακτικός, θετικός…διαβάστε εδώ όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι ήδη δεν σας βλέπει και τόσο φιλικά) και επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή που το σώμα και τα λεγόμενά του θα σας δώσουν το πράσινο φως για να του ζητήσετε να ξανασυναντηθείτε και να συνεχίσετε την κουβέντα σας (Προσοχή: ορίστε επί τόπου μέρα και ώρα για το ραντεβού σας, στη βράση κολλάει το σίδερο).

Προσκαλέστε τον κάπου που δεν θα μπορεί να αρνηθεί να έρθει

Κλασσική προσέγγιση, την έχουμε δει άλλωστε σε πολλές αγαπημένες χολυγουντιανές ταινίες. Και αν εκεί οι πρωταγωνίστριες έκαναν την πρώτη κίνηση δελεάζοντας το αντικείμενο του πόθου τους με εισιτήρια των Bucks, εσείς μπορείτε κάλλιστα να του ζητήσετε να σας συνοδεύσει σε μια συναυλία (Προσοχή να έχετε κάνει την έρευνά σας και να μην προτείνετε σε έναν hard rock τύπο να σας ακολουθήσει στη συναυλία του Ρέμου, μάλλον θα σας ρίξει μια υποτιμητική ματιά και θα φύγει τρέχοντας). Για να μειώσετε το ρίσκο, ωστόσο,  θα σας πρότεινα να εστιάσετε σε αθλητικές δραστηριότητες, έχετε αυξημένες πιθανότητες να πετύχετε κάτι που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον και να τον εντυπωσιάσει η πρωτοβουλία σας.

Κεράστε τον ένα ποτό (μόνο οι πιο τολμηρές από εσάς)

Για δεκαετίες υπήρχε ο άγραφος νόμος ότι οι γυναίκες δεν πληρώνουν τον καφέ ή το ποτό για έναν άντρα. Αναχρονιστικό και περιοριστικό! Αν δείτε έναν άντρα που σας αρέσει και θέλετε να τον γνωρίσετε μη διστάσετε, ζητήστε από τον σερβιτόρο να του στείλει ένα ποτό ή πληρώστε τον καφέ του και δείτε πως θα αντιδράσει. Εάν είναι διαθέσιμος, το πιο πιθανό είναι να σας προσεγγίσει για να σας ευχαριστήσει, να ξεκινήσετε να μιλάτε και μία ρομαντική γνωριμία να έχει μόλις ξεκινήσει. Και σίγουρα  ο ένας καφές ή το ένα ποτό θα φέρει το άλλο…

Συμπεριλάβετέ τον σε μια ομαδική έξοδο με φίλους

Αν σας φαίνεται πολύ τολμηρή η προηγούμενη προσέγγιση ή αν διαισθάνεστε ότι δεν αισθάνεται ακόμη έτοιμος να βγείτε οι δυο σας, προτείνετέ του να έρθει σε μία έξοδο με φίλους (κατά προτίμηση κοινούς) για φαγητό, ποτό, σινεμά, μια ημερήσια εκδρομή. Είναι σίγουρο ότι θα νιώσει μεγαλύτερη άνεση, καθώς δεν θα είναι το επίκεντρο της προσοχής σας (ή, τέλος πάντων, έτσι θα νομίζει 🙂), και απαλλαγμένοι και οι δύο από το άγχος του “τι θα λέμε όλη την ώρα οι δυο μας” θα μπορέσετε να γνωριστείτε καλύτερα. Extra bonus: θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πως συμπεριφέρεται και στο πλαίσιο της παρέας (πιστέψτε με είναι πολύ βασικό να ταιριάζετε όχι μόνο μεταξύ σας αλλά και με τον ευρύτερο φιλικό κύκλο σας).

Μη φοβάστε!

Μην φοβάστε και μην ντρέπεστε να κάνετε την πρώτη κίνηση, μην φοβάστε μια πιθανή απόρριψη.  Ο φόβος, γενικά, μας κρατά μακριά από πράγματα που θέλουμε, από ευκαιρίες που παρουσιάζονται, από εμπειρίες που θα μπορούσαμε να είχαμε ζήσει. Τολμήστε χωρίς τον φόβο της απόρριψης, άλλωστε αν δεν υπάρξει ανταπόκριση σημαίνει ότι δεν ήταν για εσάς, κάποιος καλύτερος σας περιμένει στην επόμενη στροφή.
Κεντρική φωτογραφία: Lon Christensen on Unsplash