Άννα Σκουλαρίκη
A story to tell…

Κορίτσια, βάλτε το χέρι στην καρδιά και παραδεχθείτε το! Όλες έχουμε βρεθεί, κάποια στιγμή στη ζωή μας, να συναντήσουμε έναν άνδρα και να μεταμορφωθούμε σε κάτι άλλο, εξωγήινο (ΕΤ wants to go home!), για να γίνουμε ποθητές ή έστω συμβατές με το αντικείμενο του πόθου. Πόσα κι αν μπήκαμε σε πειρασμό να κάνουμε! Από τη sex and the city brazilian αποτρίχωση στα ευαίσθητα σημεία μας (άουτς!) και την Baywatch προσθετική στήθους ως και να αλλάξουμε συνήθειες, τρόπους και ζωή – που λέει και ο αξιαγάπητος Βέρτης. Και καλά θα ήταν αν όλα αυτά είχαν τη δύναμη να πιάσουνμτόπο στην καρδιά της αυλής του παραδείσου του (επί της παρούσης) one and only. Μα με τον καιρό, διαπιστώσαμε οτι όσο και αν προσπαθήσαμε να γίνουμε αγγελάκια της Victoria Secret, o διαολεμένος όλο και κάποιο νέο ντεφό έβρισκε πάνω μας ή συνεχώς τα μάτια του περιπλανιόντουσαν σε άλλους άρτους και θεάματα.

Τι μας πιάνει όμως εμάς τις γυναίκες ε; Όσο πιο πολύ θέλουμε κάποιον, τόσο περισσότερο είμαστε διατεθημένες να συμβιβάσουμε, να θυσιάσουμε, να ποδοπατήσουμε τα θέλω μας και τις αρχές μας για έχουμε την λάγνα ματιά του ανδρός που διάλεξε αυτήν την  εποχή το τσερβέλο μας (και μάλλον όχι η καρδιά μας). Ίσως επηρεασμένες από τα trends που λανσάρουν τόσο επίδοξα τα περιοδικά, τα social, η τηλεόραση, τα φίλτρα, το σινεμά και δεδομένου του ανθυγιεινού ανταγωνισμού που υπάρχει μεταξύ των θηλυκών (δημογραφικά είμαστε περισσότερες από τους άνδρες, και άρα κάποιες μένουν έξω από το παιχνίδι), προσπαθούμε να υιοθετήσουμε στυλ και συμπεριφορές που αρκετές φορές είναι έξω από το χαρακτήρα, την προσωπικότητα και την προσωπική μας σφραγίδα. Καλούμαστε αυτεπάγγελτα να αλλάζουμε ως άλλοι χαμαιΛέοντες (με ωροσκόπο Κριό ίσως!), το μέσα και το έξω μας  για χάρη μιας εικόνας που μπορεί να πλησιάζει το ιδανικό στο μυαλό και τα μάτια του άνδρα που προτιμήσαμε. Και ως ένα βαθμό είναι θεμιτό, αλλά εμείς γλυκές μου το παρακάναμε!

Τελικά ξενερώσαμε τον ίδιο τον εαυτό μας. Όλα ψεύτικα τείνουν να καταντήσουν πάνω μας. Τρέσες στο μαλλί, ημιμόνιμο στα νύχια, solarium όλο το χρόνο, λες και θα βγούμε Live στα κανάλια να συναγωνιστούμε σε απόχρωση τις trendy παρουσιάστριες, τακούνι on the beach να φαίνεται η γάμπα σε επιμήκυνση και ούτω καθ’εξής. Αν μέναμε μόνο σε αυτά του θεαθήναι, κάτι πάει και έρχεται (αν και στο σοφό ζωικό βασίλειο, να ξέρετε οτι το αρσενικό το έφτιαξε ο καλός Θεούλης πιο εντυπωσιακό ώστε να προσελκύει το θηλυκό. Άλλη μια ανθρώπινη καινοτομία να παρουσιάζεται η γυναίκα πιο εντυπωσιακή από τον άνδρα ώστε να γίνει η προσέγγιση). Εδώ εμείς αλλάζουμε ολόκληρη την υπόστασή μας για να έχουμε την καρδιά αυτού που νομίζουμε οτι ερωτευόμαστε/καψουρευόμαστε/αγαπάμε. Παρατηρήστε μας λίγο όταν βρισκόμαστε με τον Mr. Wonderful. Χαμογελάκια χλιαρά ώστε να μη φανεί όλη η οδοντοστοιχία, απόκρυψη των αληθειών της μέχρι τώρα ζωής μας μην και μας κακοχαρακτηρίσει, χιούμορ γλυκανάλατο γιατί μια γυναίκα δεν πρέπει να σκέφτεται και να λέει κάτι shockin’, στάση σώματος Εύζωνα στο Σύνταγμα και πάει λέγοντας. Τίποτα δε θυμίζουμε από αυτά τα ανέμελα, ελεύθερα και θεϊκά πλάσματα που κατά βάθος είμαστε και μας χαρίζουμε απλόχερα στις φίλες μας. Και όσο περνάει ο καιρός παρέα με το έτερον ήμισυ, προστίθενται και νέες μεταλλάξεις (ούτε ο covid-19 τόσες) για να υποστηριχθούν οι προηγούμενες. Και φτάνουμε στο σημείο αμήν που δεν μπορούμε πια να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας από τις πολλές θυσίες, τους πολλούς συμβιβασμούς και τις πολλές υποχωρήσεις.

Πότε και πως άραγε έγινε όλος αυτός ο μετασχηματισμός μέσα μας που τώρα φαντάζει ως καρικατούρα; Πότε σταματήσαμε να αγαπάμε και να είμαστε ερωτευμένες με τον πραγματικό μας εαυτό, παρεξηγόντας τη ζωή οτι με γητειές θα κρατήσουμε αυτόν που έχουμε βάλει στο μάτι;

Που είναι η προσωπικότητά μας, ο πραγματικός εαυτός μας; Αυτός που έκανε όλους τους άνδρες να υποκλίνονται στα καλλίγραμμα πόδια μας, μαζί και με αυτόν που πολεμάμε να κρατήσουμε;

Αγαπητά μου θεία πλάσματα, ήρθε η ώρα και η στιγμή να θυμηθούμε τον πραγματικό λόγο που ήρθαμε στην πλάση τούτη και να απολαύσουμε στο έπακρον τα κάλλη του αυθεντικού έρωτα, που δε ζητάει στο υποσυνείδητό μας φτιασιδώματα. Να θυμηθούμε τη μοναδικότητα μας, εσωτερικά και εξωτερικά, τη μοναδικότητα που θα μας δέσει άρρηκτα με σωστή χημεία με τον meant to be σύντροφο/εραστή. Ας αφήσουμε στο πλάι τα τετριμμένα σκέρτσα που μας αραδιάζει η κάθε γυναικεία φυλλάδα που ισχυρίζεται ότι “ξέρει τι θέλουν οι άντρες” για το πως θα έπρεπε να σταθούμε στο ύψος μας ως θηλυκά και ας ξανα-ανακαλύψουμε τη δική μας θηλυκότητα που θα μας δώσει τον αέρα να εμπιστευτούμε και πάλι το Θεό Έρωτα. Να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να γουστάρουμε εις βάθος το ταξίδι  με έναν υπέροχο άνθρωπο και όχι να παραμυθιαζόμαστε με τον προορισμό που ποτέ δεν αγγίζουμε.

Το μυστικό σε μία σχέση βρίσκεται στο να μοιράζεται η αγάπη και να μη δίνεται αποκλειστικά στο αρσενικό που έχει επιλέξει το είναι μας. Να μοιράζουμε, την έτσι και αλλιώς άπλετη αγάπη που έχουμε μέσα μας, μεταξύ του εαυτού μας και του άνδρα που επιλέξαμε. Είναι ο μόνος δρόμος για να μην προκαλούμε οξειδωτικό στρες στις όμορφες μουσούδες μας.

Αγαπήστε τον εαυτό σας για να σας αγαπάνε!
Κεντρική φωτογραφία:  Jamie Street on Unsplash