Σήμερα το βράδυ, 12 Απριλίου 2020, στις 20.00, όλος ο πλανήτης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση τον Andrea Bocelli στον Καθεδρικό Ναό Duomo του Μιλάνου της Ιταλίας, σε μία live συναυλία με μήνυμα την αγάπη, την ελπίδα και την ενότητα σε μία εποχή που ο κόσμος πλήττεται, οι άνθρωποι και η ίδια μας η ζωή δοκιμάζονται.

Μία συναυλία διαφορετική από τις άλλες καθώς ο κατάμεστος, συνήθως, Duomo θα είναι άδειος, όπως άδειο χωρίς τη ανθρώπινη παρουσία στους δρόμους και τους δημόσιους χώρους είναι εδώ και πολύ καιρό το Μιλάνο, που χτυπήθηκε τόσο αλύπητα -όπως και τόσα άλλα μέρη στον πλανήτη- από τον επικίνδυνο κορονοϊό. Όπως και τόσες άλλες πόλεις και χώρες στον κόσμο, έτσι και το Μιλάνο και η Ιταλία συνολικά εκπέμπουν ένα σήμα κινδύνου για την άνιση δοκιμασία που περνούν τώρα αλλά για την επόμενη μέρα που θα φέρει κρίση και ανακατατάξεις σε επίπεδο κοινωνικό, οικονομικό, διαπροσωπικό. Τίποτα δεν θα είναι πιο το ίδιο, αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα. Και η τέχνη βρίσκεται πάντα εδώ, διαχρονικά, για να μας το θυμίσει, να μας επισημάνει με τον πιο μαγικό και μελωδικό τρόπο ότι η ζωή θα συνεχιστεί, και το φως πάντα διαδέχεται το σκοτάδι.

Όλος ο πλανήτης σήμερα, ανήμερα του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών, θα συντονιστούμε διαδικτυακά στις 20.00 ώρα Ελλάδος στο κανάλι του Andrea Bocelli στο Youtube, για να ενώσουμε τις ελπίδες μας και την πίστη μας σε όλους εμάς, στην ανθρωπότητα, στην επόμενη ημέρα που θα είναι καλύτερη!

Andrea Bocelli

Music For Hope – Easter Concert 2020