Ολυμπία Κωνσταντινούδη
Addicted to writing about what i love the most

Τη Στέλλα Κάσδαγλη την γνώρισα πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στις γυναίκες μέντορες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women on Top, που η ίδια με πάθος και συνέπεια υπηρετεί τόσα χρόνια, με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια ζωή. Άμεση, ειλικρινής, επικοινωνιακή, και -κυρίως- πάντα αποφασισμένη να μην μιλήσει στρογγυλεμένα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην εποχή μας, συζητήσαμε για τις παρούσες προκλήσεις αλλά και το πως διαφαίνεται η επόμενη μέρα.

Πόσο εύκολο είναι να είσαι μία εργαζόμενη γυναίκα τη σημερινή εποχή;

Η σύντομη απάντηση είναι: καθόλου. Η λιγότερο σύντομη απάντηση είναι μια ερώτηση: γιατί κάνουμε αυτή την ερώτηση μόνο στις γυναίκες; Είναι πιο εύκολο να είσαι εργαζόμενος άντρας τη σημερινή εποχή; Και αν ναι, γιατί; Τι μπορούμε να κάνουμε για να εξαλείψουμε τις διακρίσεις που το κάνουν δύσκολο, να μοιράσουμε πιο ισότιμα τις ευθύνες φροντίδας που το κάνουν δύσκολο, να ξανασχεδιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε ώστε να μην είναι τόσο δύσκολο για καμία και κανέναν;

Ποιες είναι οι κύριες προκλήσεις που οι γυναίκες αντιμετωπίζουν σήμερα;

Μιλώντας για τη δημόσια ζωή, με την οποία ασχολούμαι περισσότερο τα τελευταία 10 χρόνια, θα έλεγα ότι οι σημαντικότερες τέτοιες προκλήσεις είναι οι διακρίσεις, σε όλα τα στάδια της επαγγελματικής τους ζωής, η ασυνείδητη προκατάληψη, το έμφυλο χάσμα στις αμοιβές, η σεξουαλική παρενόχληση, ο σεξισμός στη δημόσια συμπεριφορά και το δημόσιο λόγο, η συμφιλίωση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ο ανεπαρκής και καθόλου ισότιμος επαγγελματικός προσανατολισμός.

Στη ζωή σου ή στην καριέρα σου ποια γυναίκα υπήρξε -εν γνώσει της ή μη- μέντορας και έμπνευση για εσένα;

Η πρώτη που με επηρέασε βαθιά και για πολύ καιρό, σαν μέντορας, ήταν η διευθύντριά μου στο Cosmopolitan, η Νάσια Μπίθα, στη συνέχεια όμως υπήρξαν πολλές ακόμα γυναίκες που γνώρισα μέσω του Women On Top και συνδέθηκα μαζί τους, λιγότερο ή περισσότερο, και μου πρόσφεραν πάρα πολλά πράγματα από την εμπειρία τους, τις γνώσεις τους, την οπτική τους στα πράγματα. Νομίζω πως όλες μας αναγνωρίζουμε τους δασκάλους και τις δασκάλες μας όταν τους συναντάμε και για μένα αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές μου στη ζωή.

Στέλλα Κασδαγλή, Women on Top

Τελικά οι γυναίκες στους χώρους εργασίας στηρίζουν ή ανταγωνίζονται η μία την άλλη;

Οι γυναίκες -όπως και όλοι οι άνθρωποι- υποστηρίζουν η μία την άλλη όταν μπορούν να ξεκινήσουν από μια αφετηρία ασφάλειας, σεβασμού και αξιοκρατίας. Όταν βλέπουμε φαινόμενα έντονου ανταγωνισμού και έλλειψης υποστήριξης, αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή, λόγω της βαθιά σεξιστικής κοινωνίας στην οποία ζούμε, ξεκινάμε από μια αφετηρία έλλειψης, φόβου και ανεπάρκειας, που μας κάνει να χάνουμε την αίσθηση της ενότητας με τους ανθρώπους γύρω μας και να προσπαθούμε απλώς, κάθε στιγμή, να επιβληθούμε για να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας. 

Οι άντρες-συνάδελφοι τις στηρίζουν ή εμμένουν σε στερεότυπα άλλης εποχής;

Υπάρχουν, φυσικά, άντρες -συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας- που λειτουργούν με βάση παρωχημένα στερεότυπα και προκαταλήψεις, όμως υπάρχουν και πολλοί νεότεροι άντρες που αντιμετωπίζουν ισότιμα τις συναδέλφους τους και είναι πρόθυμοι να τις στηρίξουν. Αυτό, όμως, δεν αρκεί. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άντρες είναι έτοιμοι να αποδεχτούν την έμφυλη ισότητα στη δουλειά, όμως είναι πολύ λιγότεροι εκείνοι που έχουν τη διάθεση να την υποστηρίξουν και στο σπίτι. Πώς, όμως, θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται στη δουλειά, αν παράλληλα είμαστε επιφορτισμένες με όλες τις ευθύνες φροντίδας στο σπίτι; Η ισότητα, λοιπόν, είναι μια προσπάθεια που γίνεται σε πολλαπλά μέτωπα και σε όλα αυτά τα μέτωπα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να συνεργαστούμε, μαζί με τους άντρες, για να φέρουμε την αλλαγή.

Ποια είναι τα 3 κύρια συστατικά επιτυχίας και επαγγελματικής ανέλιξης για τις γυναίκες;

Για μένα είναι η αυτοεπίγνωση, η ενσυναίσθηση και ένα όραμα που ξεπερνάει την προσωπική καταξίωση και περιλαμβάνει κάποιας μορφής συνεισφορά στο ευρύτερο σύνολο που ξεκινάει πέρα από εμάς. 

Ποια είναι η συμβουλή που θα έδινες στις νέες γυναίκες που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους;

Να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να συνδεθούν ουσιαστικά με τους γύρω τους και να ανοίξουν σιγά σιγά το δρόμο τους προς ένα στόχο που γεμίζει τις ίδιες και τις βοηθάει να αφήσουν πίσω τους έναν κόσμο λίγο καλύτερο από αυτόν που βρήκαν. Η επιτυχία έχει πάντα να κάνει με κάτι που προσφέρουμε και στους άλλους -καμιά μας δεν μπορεί να είναι επιτυχημένη κλεισμένη στο κάστρο της.

Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που έχει κάνει το Women on Top να ξεχωρίζει για τις δράσεις του και να προσελκύει όλο και περισσότερες συνεργασίες με σημαντικές πολυεθνικές εταιρείες με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση;

Νομίζω όλα τα παραπάνω. Αφιερώνουμε ουσιαστικό χρόνο και ενέργεια στο να καταλάβουμε σε βάθος τι συμβαίνει γύρω μας, πώς μπορούμε να συνδεθούμε με τους ανθρώπους και να τους βοηθήσουμε να συνδεθούν και οι ίδιοι με αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε. Δουλεύουμε επίσης πολύ συνειδητά στο να παρατηρούμε αυτό που κάνουμε, να αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Και, φυσικά, έχουμε ένα όραμα. Αυτό είναι που καθοδηγεί όλα μας τα βήματα, αυτό μας κάνει να μην το βάζουμε κάτω, αυτό, νομίζω, αναγνωρίζουν σ’ εμάς και οι συνεργάτες μας και μας εμπιστεύονται τις προσπάθειες που κάνουν κι οι ίδιοι για να φέρουν μια θετική αλλαγή. Κι έτσι, όλες και όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Εσένα τι σε ενδυναμώνει, τι σου δίνει καθημερινά κίνητρο να συνεχίζεις την προσπάθειά σου με το Women on Top;

Η εναλλακτική μου. Αν η εναλλακτική μου είναι να σταματήσω την προσπάθεια, να παραμείνω αμέτοχη, να σταματήσω να πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα να φέρω μια αλλαγή, να μην πω τι γνώμη μου για το τι θεωρώ σωστό και τι λάθος, να κάνω πράγματα που δεν έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία γύρω μου, τότε δεν υπάρχει δίλημμα για μένα: αυτό είναι το κίνητρο για να συνεχίσω, με όσες δυνάμεις έχω, να κάνω το καλύτερο που μπορώ. 


Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια σφαίρα. Είναι επίσης συγγραφέας, μεταφράστρια και εκπαιδεύτρια εφήβων και ενηλίκων. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο και δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, συνεργαζόμενη παράλληλα με άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites. Πλέον σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την άρση των εμποδίων που ακόμα και σήμερα συναντούν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας, γράφει για θέματα που θα ήθελε να συζητιούνται πιο πολύ, μεταφράζει ξένη λογοτεχνία και συντονίζει εργαστήρια για εφήβους με θέμα την εικόνα σώματος, την κοινωνική ενεργοποίηση και τη δημιουργική χρήση των ψηφιακών μέσων. Είναι επίσης συνιδρύτρια του δικτύου Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm. Τα βιβλία της Κοιλίτσα.com, Ήθελα μόνο να χωρέσω, η σειρά της Πριγκίπισσας Αθηνάς και οι 30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο (και πώς μπορείς να τις αλλάξεις κι εσύ) κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη. Έχει δύο κόρες και μεγαλώνει μαζί τους στην Αθήνα.