Κάθε πρωί όταν ξυπνάτε, να ρωτάτε τον εαυτό σας μια απλή ερώτηση, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο:

“Τι χρειάζεται να κάνω σήμερα ώστε να πλησιάσω το στόχο μου και να φτάσω εκεί που θέλω να βρίσκομαι;”

Το τι κάνετε σήμερα θα καθορίσει τα αποτελέσματα που θα έχετε αύριο. Έτσι έχετε επιλογή: Να περάσετε τη μέρα σας ανάμεσα σε ασημαντότητες ή να εστιάσετε στο τι πρέπει να κάνετε για να επιτύχετε το στόχο σας. Ποτέ δε θα φτάσετε τα όνειρά σας, εκτός αν είστε διατεθειμένοι/ες να βγείτε από την άνεση σας, εκτός αν είστε έτοιμοι/ες να ζορίσετε τα όρια σας, να κοιτάξετε και να σκεφτείτε εναλλακτικά και να αποφασίσετε να κάνετε διαφορετικά πράγματα από αυτά που έχετε μέχρι στιγμής δοκιμάσει.

Είναι εύκολο να ακολουθείτε τον πιο βατό δρόμο, είναι εύκολο να ακολουθείτε τα πλήθη, είναι εύκολο να θάβεστε στα καθημερινά μικροπράγματα και σε ανούσιες ρουτίνες, είναι εύκολο να εκλογικεύετε την κανονικότητα και να δέχεστε τη μετριότητα.

Αν επιθυμείτε να ζήσετε τη ζωή των ονείρων σας, τότε χρειάζεται  να τολμήσετε να είστε διαφορετικοί/ές. Να επιδιώκετε να ανεβάζετε τον πήχη , να προσπαθείτε διαρκώς και να στοχεύετε ψηλά, ακόμα και αν οι τριγύρω σας πιστεύουν οτι είστε τρελοί/ές.

Με αυτόν τον τρόπο, κάθε μέρα, κάντε ένα μικρό βήμα και βεβαιωθείτε πως αυτό το βήμα μετράει. Με κάθε βήμα που θα κάνετε θα μαθαίνετε όλο και περισσότερα, θα εξελίσσεστε όλο και περισσότερο και έτσι θα είστε ένα βήμα πλησιέστερα σε αυτό που θέλετε να γίνετε και σε αυτό που θέλετε να επιτύχετε.

Συνεχίστε να σπρώχνετε τον εαυτό σας προς τα εμπρός και όταν φτάσετε εκεί που επιθυμείτε, θα έχετε κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν έχουν. Θα έχετε πληρότητα. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Ποτέ δεν πρόκειται για το τι έχετε επιτύχει στο τέλος του ταξιδιού, αλλά για το ΠΟΙΟΙ έχετε γίνει κατά τη διαδρομή του. Είναι η ικανοποίηση του να ξέρετε ότι ΕΣΕΙΣ καταφέρατε να κάνετε τον εαυτό σας σπουδαίο.


Η Sophia Fromell είναι life coach και success mentor και συνεργάζεται με υψηλόβαθμα στελέχη που θέλουν να επιτύχουν σημαντικές αλλαγές στην καριέρα τους. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Ελλάδα και με μεταπτυχιακό στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά Επιχειρήσεων, η Σοφία έχει ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σουηδία, δουλεύοντας για 15 χρόνια σε διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Ως ομιλήτρια και συγγραφέας, η Σοφία είναι περιζήτητη σε όλο τον κόσμο. Έχει μιλήσει σε εκδηλώσεις σε πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, φόρουμ και συνέδρια start up και έχει πάρει συνεντεύξεις για τηλεοπτικά, έντυπα και ραδιόφωνα μέσα ενημέρωσης. Η Sophia κατέχει πτυχίο Life Coaching Skills and Practice από το Newcastle College του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει επίσης εκπαιδευτεί από τον συγγραφέα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και τη θρυλική προσωπικότητα προσωπικής ανάπτυξης, Bob Proctor, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του στο The Secret.

Μπορείτε να την ακολουθείτε και μέσα από τις τακτικές αναρτήσεις της στο newsletter της GetUnstuck
Κεντρική φωτογραφία: Laura Chouette on Unsplash