Τελικά οι άντρες δεν έχουν συναισθήματα ή απλά ξέρουν να τα κρύβουν καλά; Το αιώνιο ερώτημα… Και το αιώνιο μπέρδεμα για εμάς τις γυναίκες που ειδικά στην αρχή μια σχέσης βλέπουμε και διαισθανόμαστε τις προθέσεις και το ενδιαφέρον, αισθανόμαστε ότι υπάρχει χημεία, όλα τα σημάδια είναι εκεί, όμως ο καιρός περνάει και καμιά εξομολόγηση των προθέσεων και συναισθημάτων δεν ακούμε από το αντικείμενο του πόθου μας.

Εμπνεύστε του εμπιστοσύνη

Όλοι οι άνθρωποι -γιατί οι άντρες να αποτελούν εξαίρεση;- ανοιγόμαστε και εκφράζουμε τα συναισθήματά μας στα άτομα που μας εμπνέουν εμπιστοσύνη. Συμπεριφερθείτε με λεπτότητα, διακριτικότητα, με ωριμότητα, με προσοχή. Μην τον προσβάλετε, μην τον κοροϊδέψετε, μην τον υποτιμήσετε. Δείξτε του με πράξεις ότι είστε μια γυναίκα που μπορεί να βασιστεί και να εμπιστευτεί όχι μόνο στην καθημερινότητα του, αλλά και και με τα βαθύτερα συναισθήματά του. Σίγουρα αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά είναι μία επένδυση που πρέπει να κάνετε αν πιστεύετε ότι έχετε απέναντί σας έναν άντρα που την αξίζει.

Δημιουργήστε του ευχάριστα συναισθήματα

Να είστε ευχάριστη, θετική, άνετη, χαμογελαστή. Η γυναίκα που θα τον κάνει να αισθάνεται όμορφα, που θα θέλει να περνάει το χρόνο του μαζί της και που θα απολαμβάνει την παρέα της, θα είναι αυτή στην οποία θα επιτρέψει να περάσει το απροσπέλαστο τείχος του αντρικού εγώ και ανασφάλειάς του. Φλερτάρετε, χαμογελάστε, και δείξτε το πόσο τον θέλετε με το βλέμμα, το χαμόγελο, τις κινήσεις σας. Οι άντρες δεν θυμούνται τόσο αυτά που τους είπαμε, αλλά το πως τους κάναμε να αισθάνονται, συνεπώς κάντε κάθε στιγμή αξέχαστη ώστε να μην μπορεί να μείνει στιγμή μακριά σας.

Ακούστε τον με ενδιαφέρον

Είναι αλήθεια, στους άντρες αρέσει να έχουν κοινό. Ακούστε με γνήσιο ενδιαφέρον, χωρίς να κριτικάρετε, χωρίς να σχολιάζετε, όλα όσα είναι έτοιμος να σας διηγηθεί για τη ζωή του, για τη δουλειά του, για τους προβληματισμούς του, για τα όνειρά του. Κάντε τον να νιώσει ότι μπορείτε να είστε εκεί για αυτόν, ουσιαστικά, και, παράλληλα, αφήστε τον να έχει τον ρόλο του κυνηγού, το ρόλο του αρσενικού που καταφέρνει να σας εντυπωσιάσει και να σας κατακτήσει. Μόλις νιώσει ότι το καταφέρνει, το επόμενο βήμα είναι να σας ανοιχτεί για το πως αισθάνεται για εσάς και τη σχέση σας.

Να είστε ο εαυτός σας

Πιστέψτε ότι το πιο σέξι και ελκυστικό χαρακτηριστικό επάνω σας είναι η αυθεντικότητά σας. Αυτό σας κάνει μοναδική και ακαταμάχητη, αυτό τον τράβηξε πρωτίστως σε εσάς. Αφήστε τον, λοιπόν, να γνωρίσει ποια πραγματικά είστε, να νιώσει άνετα μαζί σας, να ταυτιστεί στα σημεία που θεωρεί σημαντικά, και τότε θα νιώσει ασφαλής να σας ανοιχτεί για τα συναισθήματά του. Ξέρω πολλές γυναίκες που προσπάθησαν να είναι κάποιες άλλες στην αρχή μιας σχέσης, υιοθέτησαν έναν ρόλο με την ελπίδα ότι θα είναι πιο εντυπωσιακές, πιο ποθητές. Το μόνο που κατάφεραν (τις φορές που δεν γελοιοποιήθηκαν) είναι, όταν ο πραγματικός τους εαυτός βγήκε στην επιφάνεια (γιατί, πιστέψτε με, πάντα βγαίνει) να συνειδητοποιήσουν και οι δυο πλευρές ότι έχασαν το χρόνο τους, αφού ούτε καν γνώριζαν ποιον/α είχαν τόσο καιρό δίπλα τους. Μην κάνετε συνεπώς υποχωρήσεις για του αρέσετε, μην προσποιείστε ότι είστε κάποια άλλη, μην αλλοιώνετε τον χαρακτήρα σας, μην προσαρμόζετε τη συμπεριφορά σας στα δικά του δεδομένα, και -στην τελική- ας μην ταιριάζετε σε όλα (άλλωστε, αυτό είναι που κάνει και μία σχέση ενδιαφέρουσα!)

Αν, τίποτα από όλα αυτά δεν τον κάνει να εκφραστεί, απλά ρωτήστε τον ευθέως

Ίσως έτσι τον ξεμπλοκάρετε και ακούσετε την πολυπόθητη εξομολόγηση (αν πάλι όχι, μήπως να μην χάνετε άλλο το χρόνο σας; Υπάρχουν, δυστυχώς, εκεί έξω και άντρες που δεν νιώθουν ποτέ έτοιμοι να εκφραστούν ή απλά τους αρέσει να παίζουν μαζί μας, και αυτοί -σίγουρα- δεν μας αφορούν.
Κεντρική φωτογραφία: Stefan Spassov on Unsplash