Αλλαγή εποχής σημαίνει ανανέωση, όχι μόνο δική μας αλλά και του σπιτιού μας. Εδώ και καιρό αναζητώ ιδέες για την ανακαίνιση της κουζίνας μου, του πιο ζεστού δωματίου του σπιτιού, όπου όλοι -οικογένεια, φίλοι, εγώ και ο εαυτός μου- απολαμβάνουμε να περνάμε ώρες πίνοντας τον καφέ μας, ανοίγοντας ένα ακόμη μπουκάλι κρασί, μαγειρεύοντας για να μυρίσει το σπίτι ευωδιές.

Αρχικά, δεν σας κρύβω, παρασύρθηκα και εγώ από τη μόδα των τελευταίων χρόνων που επίτασσε κάθε κουζίνα που θέλει να έχει μία ευκαιρία να χαρακτηριστεί ινσταγκραμική, να είναι λουσμένη στο χρώμα της μέντας. Και ήμουν σχεδόν έτοιμη να βουτήξω το πινέλο στη μπογιά, μέχρι που έπεσα πάνω στη φωτογραφία μιας λευκής, elegant, τόσο minimal αλλά και πλήρους από κάθε άποψη κουζίνας που όλα όσα μου άρεσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή, όλα όσα είχα σχεδιάσει σβήστηκαν από το μυαλό μου μέσα σε δευτερόλεπτα.

Το χρώμα της νέας μου κουζίνας θα είναι το λευκό – διαχρονικό, σικάτο, αέρινο, φωτεινό- και θα σας παρουσιάσω αυτές που αποτελούν για εμένα dream kitchen destination (ο όρος όχι επιστημονικός και επίσημος στα περιοδικά διακόσμησης, μην τον αναζητήσετε, δικής μου έμπνευσης)!


Μικρή, χωρίς όμως να της λείπει τίποτα. Δώστε προσοχή στον πολυέλαιο που δίνει έναν ιδιαίτερα αριστοκρατικό αέρα σε ένα -συνήθως- casual δωμάτιο του σπιτιού, και σκεφτείτε πόσο πανέμορφοι θα φαίνονται οι κρύσταλλοι που θα αντικατοπτρίζουν το φυσικό φως του ηλίου σε όλο το δωμάτιο.


Θα συμφωνήσετε ότι αυτή η κουζίνα είναι συνώνυμο της διαχρονικής κομψότητας και απλότητας. Επιλεγμένες πινελιές μαύρου χρώματος κάνουν την ιδανική, δυναμική αντίθεση με το εκτυφλωτικό λευκό.


Επειδή σας μίλησα για βραδιές με φίλους στην κουζίνα, με πολύ φαγητό και ποτό, η παρακάτω κουζίνα νομίζω ενδείκνυται. Με μεγάλο island και πολλά σκαμπό, μάλλον είναι το αγαπημένο σημείο του σπιτιού.


Σε πιο country στυλ, αυτή η κουζίνα μου βγάζει μια ζεστασιά, μια θαλπωρή. Ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και σπίτια στην εξοχή. ΥΣ αυτό το στυλ καρέκλας ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ!


Αυτή η κουζίνα νομίζω τα έχει όλα. Elegance, επαρκή χώρους, μεγάλο island, αλλά και ιδιαίτερους πολυελαίους που δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα. Με τέτοια κουζίνα, τι να το κάνεις το σαλόνι;


Εσάς, ποια είναι η αγαπημένη σας λευκή κουζίνα;
Κεντρική φωτογραφία: Simona Sergi on Unsplash