Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο σοφός λαός. Και ποια είμαι εγώ να το αμφισβητήσω; Αν και τώρα που σας το λέω είμαι ξεκούραστη, έχω πιει τον καφέ μου, το πρόγραμμά μου είναι αρκετά χαλαρό. Υπάρχουν πρωινά που ξυπνώ πανικόβλητη, ή δεν θέλω να ξυπνήσω και καθόλου, ο ήχος από το ξυπνητήρι αντηχεί χειρότερα και από χέβι μέταλ των 80s στα αυτιά μου, και ούτε 3 κούπες σκέτου καφέ μπορούν να μου φτιάξουν τη διάθεση. Και, όμως, υπάρχουν τρόποι να ξεκινήσουμε ευχάριστα τη μέρα μας, τρόποι που μπορεί στην αρχή να μας φανεί δύσκολο να εφαρμόσουμε, αλλά μόλις εντάξουμε αυτές τις συνήθειες στη ρουτίνα μας, κάτι μαγικό θα συμβεί και τα πρωινά δεν φαίνονται τόσο αποκρουστικά πια…

Με το που θα ξυπνήσετε τεντωθείτε, χαμογελάστε και ετοιμαστείτε να ζήσετε μια μέρα που όμοιά της – είναι σίγουρο- δεν θα ξαναζήσετε. Δοκιμάστε και επιλέξετε μια, δυο ή και τρεις πρωινές ασχολίες από τις παρακάτω ανάλογα με το τι σας αρέσει, τι σας ταιριάζει, τι χωρά στον διαθέσιμο χρόνο σας:

  1. Ανοίξτε τις κουρτίνες και το παράθυρο του υπνοδωματίου σας, στρώστε το κρεβάτι σας και ακούστε για λίγη ώρα την αγαπημένη σας μουσική.
  2. Γράψτε μια λίστα με όλα όσα έχετε να κάνετε μέσα στην ημέρα σας.
  3. Διαβάστε ένα κεφάλαιο από το βιβλίο σας.
  4. Κάντε ένα ντουζ με το αγαπημένο σας αρωματικό αφρόλουτρο.
  5. Γυμναστείτε. 10 λεπτά πρωινής γυμναστικής είναι αρκετά για να μας φτιάξουν τη διάθεση.
  6. Πιείτε τον καφέ σας χωρίς να ανοίξετε τηλεόραση και χωρίς να σκρολάρετε στο κινητό σας.
  7. Σκεφτείτε 5 πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη στη ζωή σας.
  8. Διαλέξτε ένα outfit που σας αρέσει, σας αναδεικνύει και ξέρετε ότι θα σας κάνει νιώθετε γεμάτη αυτοπεποίθηση.
  9. Φορέστε το άρωμά σας.
  10. Επαναλάβετε 3 φορές στο μυαλό σας ή φωνάξτε δυνατά “Σήμερα είναι η μέρα μου!”
Κεντρική φωτογραφία: Laura Chouette on Unsplash