“Με βλέπει σοβαρά ή παίζει μαζί μου;” Ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα μεταξύ γυναικών ανά τους αιώνες, ένα ερώτημα που προκαλεί απόγνωση, απογοήτευση, κρίση αυτοπεποίθησης, δάκρυα και πολλές, πολλές, άυπνες νύχτες. Και η απάντηση; Τις περισσότερες φορές, δυστυχώς, η επικρατούσα απάντηση είναι ένα “δεν νομίζω”, “μάλλον όχι”, “δεν ξέρω”, “ας περιμένω να δω” και πάει λέγοντας. Αν έχετε αμφιβολίες για το πόσο διατεθειμένος είναι ένα άντρας να είναι πραγματικά μαζί σας, δεν χρειάζεται να αναλώνετε τον χρόνο και τη σκέψη σας σε ερωτήσεις και προβληματισμούς, απλά απομακρυνθείτε γιατί σίγουρα μία κομσί κομσά κατάσταση δεν σας αξίζει. Και όταν δείτε τα πράγματα νηφάλια και από απόσταση, είμαι σίγουρη πως θα διαπιστώσετε ότι όλα τα σημάδια ότι, δεν ενδιαφερόταν πραγματικά, αλλά σας έπαιζε, ήταν πάντα εκεί.

Δεν σε γνωρίζει στους φίλους του

Είσαι η γυναίκα φάντασμα, κανείς από τους φίλους και την οικογένειά του δεν σε έχει δει, πολύ πιθανόν και να μην σε έχει ακούσει. Γιατί; Μα επειδή δεν είσαι κάτι ιδιαίτερο για αυτόν, το πιο πιθανό να έχεις τον αριθμό 348 στην ατζέντα του (ή διψήφιο αν είσαι από τις τυχερές). Και όταν του ζητάς να γνωρίσεις τον κύκλο του, να βγείτε όλοι μαζί; Τότε περίτεχνα, με χίλιες δυο ευφάνταστες δικαιολογίες το αποφεύγει (σε θέλει κατ΄αποκλειστικότητα, άλλο η σχέση άλλο οι φίλοι, οι φίλοι του πηγαίνουν συνέχεια στο γήπεδο, έχουν αρρωστήσει, έχουν μετακομίσει σε άλλη χώρα…). Όπως καταλαβαίνεις, δεν έχει κανέναν σκοπό να σε βάλει στη ζωή του, απλά περνά ευχάριστα τον χρόνο που αυτός επιλέγει μαζί σου, σε θέλει διαθέσιμη όταν αυτός το επιθυμεί, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς προσδοκίες, έτσι για να ξέρεις και τη θέση σου.

Φλερτάρει με άλλες γυναίκες (διά ζώσης ή στα social media)

Δεν είναι μόνο τα συνεχή, επίμονα βλέμματα που ρίχνει σε άλλες γυναίκες όταν είστε μαζί. Είναι ο τρόπος που μιλάει σε άλλες γυναίκες και, όσο και αν προσπαθεί να σε πείσει ότι είναι απλά ευγενικός και του αρέσει να κάνει κομπλιμέντα, ξέρεις απλά προσπαθεί να εντοπίσει το επόμενο θύμα του. Το ίδιο και στα social media, βλέπεις συνεχώς νέες υπάρξεις να του στέλνουν μηνύματα και comments όλο νόημα, υπονοούμενα και υποσχέσεις. Τώρα πάλι, αν είδες και κανένα dating app στο κινητό του είναι και επισήμως η ώρα να σε ζώσουν τα φίδια.

Δεν είναι συνεπής απέναντί σου

Κάνετε σχέδια να περάσετε το διήμερο στο βουνό ή στο νησί και το ακυρώνει ξαφνικά την προηγούμενη νύχτα (άδικα πέρασες ώρες να πακετάρεις βαλίτσες και νεσεσέρ); Έχετε κανονίσει να βγείτε τα δυο σας και το αναβάλει τελευταία στιγμή (αν το κάνει και με μήνυμα είναι το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει, ούτε το ραντεβού στο κομμωτήριο δεν ακυρώνεις έτσι), ενώ εσύ ξεροσταλιάζεις ντυμένη και στολισμένη; Τον περιμένεις να συναντηθείτε και αυτός δεν εμφανίζεται ποτέ, για να δικαιολογηθεί την επομένη ότι το ξέχασε γιατί έχει πολλά στο μυαλό του, κάτι του έτυχε στη δουλειά, έσκασε το λάστικο κλπ κλπ; Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, προτεραιότητά του δεν είσαι σίγουρα.

Μία κρύο, μία ζέστη

Αν τα σουηδικά ντους είναι μέρος της καθημερινότητά σου (και δεν εννοώ στο μπάνιο σου), τότε καιρός είναι να προβληματιστείς. Μήπως με το που γίνονται λίγο πιο οικεία τα πράγματα ανάμεσά σας εκείνος εξαφανίζεται, και όσο και αν τον αναζητάς, εμφανίζεται πάλι όταν εκείνος θέλει και, μάλιστα, σαν να μην συμβαίνει τίποτα; Μήπως εκεί που είσαι έτοιμη να πιστέψεις ότι μία πιο σταθερή σχέση δημιουργείται, με τις συχνές εξόδους σας, με τα τηλεφωνήματά σας, τότε αυτός χάνεται και εξαφανίζεται σαν άλλος Χουντίνι για να εμφανιστεί λίγο καιρό αργότερα με το γοητευτικό και αφοπλιστικό του χαμόγελο, χωρίς δικαιολογίες, σαν όλα αυτά να είναι φυσιολογικά και εσύ να μην αντιλαμβάνεσαι σωστά τα πράγματα;

Σου δίνει πληροφορίες για τη ζωή και τον εαυτό του με το σταγονόμετρο

Έχεις διαπιστώσει ότι συνήθως είσαι εσύ αυτή που μιλάς για τον εαυτό σου, για τη ζωή σου, για τις σκέψεις σου, εκτίθεσαι, ξεδιπλώνεις τον χαρακτήρα σου, προσπαθείς να συνδεθείς συναισθηματικά με αυτόν τον άνθρωπο; Αυτός σε ακούει, ή έτσι δείχνει τουλάχιστον, άλλοτε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και άλλοτε με ανύπαρκτο. Και εσύ, ως καλoπροαίρετη, τον δικαιολογείς γιατί πιστεύεις ότι σε θέλει αλλά νιώθει φοβισμένος. Συνήθως ανταποκρίνεται χλιαρά, με το να μοιράζεται μαζί σου νέα, σκέψεις, καταστάσεις που μόνο βαθιά και προσωπικά δεν τα λες, θα μπορούσες να τα είχες μάθει και από τον περιπτερά της γειτονιάς του.

Από την άλλη, μιλάει ακατάπαυστα για τα επιτεύγματά του και τα θέματα που τον ενδιαφέρουν

Και ναι, έχεις και αυτό τον ρόλο, της cheerleader. Ελπίζω να έχεις εξασκηθεί και να λες πιστευτά τα “Α!!!!”, “Ο!!!!!”, “Απιστευτο!!!!” θαυμασμού κάθε φορά που σου υπεραναλύει μία επιτυχία του, πόσο αποτελεσματικά ενήργησε σε μία δύσκολη κατάσταση, πως απάντησε σε κάποιον που πήγε να του δημιουργήσει πρόβλημα, πόσο όλοι του εκδηλώνουν συνεχώς την εκτίμηση και το δέος τους για όλα όσα κάνει (μη σου πω και για την ίδια την ύπαρξη του, παίζει να το πιστεύει και αυτό…). Όπως καταλαβαίνει, ο άντρας αυτός θέλει κοινό, και εσύ είσαι το πιο εύκαιρο τη δεδομένη στιγμή.

Σου τονίζει ότι δεν του αρέσουν οι δεσμεύσεις

Σου το τονίζει με κάθε ευκαιρία, άμεσα ή έμμεσα, ότι δεν είναι για δεσμεύσεις, ότι έχει πλάνο για τη ζωή του, ότι έχει πολλά να κάνει στο μέλλον που απαιτούν να είναι απερίσπαστος. Μπορεί επίσης να ακούσεις και κλασσικές ατάκες του τύπου ότι του αρέσει τα πράγματα να εξελίσσονται σιγά σιγά, ότι ο χαρακτήρας του είναι να πηγαίνει αργά στις σχέσεις, ότι ζει στο παρόν και δεν σχεδιάζει το μέλλον, ενώ κάθε τόσο σου υπογραμμίζει πόσο του ταιριάζει ή έχει συνηθίσει την εργένικη ζωή. Πιάσε το μήνυμα, σου ξεκαθαρίζει τι να περιμένεις (ή καλύτερα τι να μην περιμένεις).

Ό,τι και να πεις το γυρίζει εναντίον σου

Τώρα πάλι, αν διαμαρτυρηθείς για κάτι από τα παραπάνω σε κοιτάζει με απορία και -ίσως- προβληματισμένη απέχθεια. Οποιαδήποτε απαίτηση μπορεί να έχεις από τη σχέση σε κάνει απλά γυναικούλα, χωρίς ζωή, χωρίς προσωπικότητα, τον οδηγείς στο να αναρωτιέται μήπως ψάχνεις και να τον κουκουλώσεις. Στο μυαλό του, θα πρέπει να νιώθεις υπερτυχερή που σε έχει χωρέσει στο έντονο και δημοφιλές πρόγραμμα του (ακόμη και αν έχεις στη ζωή του το τριψήφιο νούμερο που είπαμε παραπάνω).

Μην χάνεις άλλη στιγμή. Αυτοί οι άντρες ψάχνουν για γυναίκες ανασφαλείς, χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς πίστη ότι τους αξίζει κάτι καλύτερο. Και αυτές οι γυναίκες, δεν είμαστε εμείς!