Μπορεί ο χειμώνας, με το κρύο και τη ρουτίνα να είναι η παραδοσιακή εποχή για το τρίπτυχο σπίτι-καναπές-neflix, όμως και το καλοακαίρι είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να δούμε τις αγαπημένες μας σειρές, βγάζοντας την τηλεόραση ή το laptop στη βεράντα και απολαμβάνοντας ένα ποτήρι παγωμένο κρασί. Και ευτυχώς, το αγαπημένο μας Netflix φροντίζει για αυτό, με τις νέες σειρές αλλά και τις συνέχειες σειρών που αγαπήσαμε.

Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένη, που μετά από τόσους μήνες αναμονής, η 2η σεζόν της σειράς Dead to Me είναι επιτέλους στις οθόνες μας! Η πρώτη σεζόν βγήκε το 2019 και ενώ τυχαία παρακολούθησα το πρώτο επεισόδιο ένα βράδυ ψάχνοντας για την επόμενη σειρά με την οποία θα επιδοθώ σε τηλεοπτικούς μαραθώνιους, με αποτέλεσμα να μην ξυπνάω το πρωί για τη δουλειά, έπεσα πάνω στο Dead to Me. Το πρώτο πράγμα που μου κίνησε την περιέργεια ήταν η συμμετοχή της Κριστίνα Άπλγκειτ, την οποία είχα καιρό να δω σε κάποια καινούρια ταινία ή σειρά (είναι άλλωστε από τα πρόσωπα που έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμα της τηλεοπτικής μας νιότης με το Παντρεμένοι με Παιδιά). 

Το τρέιλερ της 1ης σεζόν ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνδυάζοντας την κωμωδία με το μυστήριο, και βρέθηκα τελικά από την πρώτη μέρα να μην μπορώ να πατήσω το stop, καθώς η σειρά αποδείχτηκε εθιστική!

Η υπόθεση της σειράς Dead to Me είναι γύρω από τη φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ δύο, φαινομενικά εντελώς διαφορετικών, γυναικών της Jen (Άπλγκειτ) μιας οξύθυμης χήρας που θρηνεί για τον θάνατο του άντρα της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και ψάχνει τον οδηγό που τον χτύπησε και τον εγκατέλειψε, και της Judy, μιας γυναίκας που η Jen συναντά σε μια θεραπευτική ομάδα για ανθρώπους που πενθούν και η οποία ισχυρίζεται ότι ο αρραβωνιαστικός της πέθανε από καρδιακή προσβολή. Κάποια όμως από τις δύο γυναίκες δεν είναι απόλυτα ειλικρινής, η αλήθεια αποκαλύπτεται, τα πράγματα όμως περιπλέκονται ακόμη περισσότερο καθώς και άλλα, μεγαλύτερα μυστικά εμφανίζονται, με έναν όμως περίεργο τρόπο ο δεσμός και η σχέση των δύο γυναικών όλο και δυναμώνει . 

Το Dead to Me το ξεχωρίζω από τις σειρές του Netflix που έχω παρακολουθήσει για τις γρήγορες εναλλαγές που έχει η πλοκή της υπόθεσης και για το κωμικό στοιχείο (πολλές φορές σε μαύρες αποχρώσεις) που εναλλάσσεται με το μυστήριο και μονίμως σε αφήνει ως θεατή με ένα αίσθημα ανικανοποίητης περιέργειας και αγωνίας για τη συνέχεια. 

Σήμερα ξεκινώ τη 2η σεζόν του Dead to Me! Ανυπομονώ όσο δεν φαντάζεστε και σας προτείνω τη σειρά ανεπιφύλακτα! Ελπίζω να σας αρέσει!