Η πανδημία δεν άλλαξε μόνο την ζωή, τις σκέψεις και τις συνήθειες μας, άλλαξε και τα σπίτια μας. Περνώντας πολλές ώρες -τις περισσότερες για να ακριβολογούμε- της ημέρας στο σπίτι και με την τηλεργασία να είναι πια μέρος της επαγγελματικής μας καθημερινότητας, έχουμε όλες μπει στη διαδικασία να αναδιαμορφώσουμε τους χώρους μας. Και μια που οι νέες συνθήκες μας βρήκαν μάλλον απροετοίμαστες, οι περισσότερες από εμάς, για εβδομάδες, μήνες εργαστήκαμε από το τραπέζι της κουζίνας μας, την τραπεζαρία, με το laptop στα πόδια καθισμένες στον καναπέ. Μέχρι που συνειδητοποιήσαμε ότι μάλλον ένα γραφείο στο σπίτι είναι η καλύτερη επένδυση σε μία εργασιακή πραγματικότητα που συνεχώς αλλάζει, και ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε πως θα φτιάξουμε το δικό μας home office για τις τηλεδιασκέψεις μας, για να εμπνεόμαστε για τα projects μας, για να αισθανόμαστε παραγωγικές, δημιουργικές, γεμάτες όρεξη.

Έψαξα πολύ, και σας παρουσιάζω τα γραφεία για το σπίτι που ξεχώρισα για το στιλ και την ενέργεια τους!

Κανένας χώρος δεν πάει χαμένος όταν υπάρχει φαντασία και μεράκι. Αν έχετε εσωτερική σκάλα, τώρα ξέρετε πως να αξιοποιήσετε τον χώρο κάτω από αυτή (αντί να πηγαινοφέρνετε γλάστρες και κονσόλες για να τον γεμίσετε, κάτι ξέρω που σας λέω…)


Αν έχετε ένα δωμάτιο που δεν χρησιμοποιείτε ή έναν ξενώνα είναι η ιδανική εποχή για να βρει τον προορισμό του, να γίνει το δικό σας home office. Η επιλογή λευκών και baby blue χρωμάτων θα σας κάνει να νιώθετε ήρεμες και δημιουργικές (ακόμη και αν κάποιος τοξικός συνάδελφος παλεύει εναγωνίως για το αντίθετο…)Ποιος είπε ότι ένα home office δεν πρέπει να έχει στιλ; Επενδύστε σε μία φλοράλ ταπετσαρία (το εξωτικό μοτίβο στην φωτογραφία εμένα πολύ μου αρέσει), και σε επιλεγμένα μοντέρνα αξεσουάρ. Τι καλύτερο για να ανεβάσετε την ενέργειά σας;O μινιμαλισμός είναι τάση, άποψη και πάντα μία ιδανική επιλογή όταν θέλουμε να έχουμε ηρεμία, ισορροπία και αρμονία στο χώρο και την σκέψη μας. Ένας χώρος γραφείου με μόνο τα απαραίτητα υπόσχεται να μην σας αποσπά λεπτό την προσοχή από ό,τι και αν κάνετε!Αυτό το γραφείο το λατρεύω! Με τη μεγάλη τζαμαρία να κοιτάζει τη φύση, να λούζεται από το φως του ήλιου, αλλά και ιδανικό κάδρο μιας χειμερινής βροχής. Οι βιβλιοθήκες φορτωμένες με βιβλία δίνουν μία ζεστασιά στο χώρο ενώ η λάμπα, όταν θα σουρουπώνει θα απλώνει το γλυκό φως. Ναι, είναι η δική μου επιλογή!
Κεντρική φωτογραφία: Conor Sexton on Unsplash