Λένε ότι οι μυρωδιές γεννούν συναισθήματα, ξυπνούν αναμνήσεις, επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Είναι ίσως και αυτή η λεπτομέρεια που συνειδητά ή υποσυνείδητα προσέχουν όσοι καλεσμένοι έρχονται στο σπίτι μας, αλλά και εμείς, που ζούμε το σπίτι μας καθημερινά, συνηθίζουμε και επηρεαζόμαστε από την μυρωδιά του. Για εμένα, δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από το να γυρίζω μετά από μια κουραστική μέρα στο σπίτι, και αφήνοντας την τσάντα μου και βγάζοντας τα παπούτσια μου, να παίρνω μια βαθιά εισπνοή από την ευωδιά του σπιτιού μου, την τόσο οικεία, αυτή του προσωπικού μου χώρου.

Πως καταφέρνω να μυρίζει όμορφα το σπίτι μου κάθε στιγμή; Με μικρά, απλά μυστικά που εφαρμόζω και θα μοιραστώ μαζί σας. Σημειώνετε;

Φτιάχνω το τέλειο αρωματικό μείγμα

Το χημείο μου είναι η κουζίνα μου, και εκεί βρίσκονται καλά κρυμμένα όλα τα μυστικά συστατικά! Σε ένα κατσαρολάκι, σιγοβράζω για 20 περίπου λεπτά όλα τα αρωματικά συστατικά που αγαπώ (κανέλα, φλούδες από πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι, τα αγαπημένα μου μπαχαρικά). Μετά τα 20 λεπτά που έχει ήδη απλωθεί όλη αυτή η ευωδιά στον χώρο, παίρνω το κατσαρολάκι και το αφήνω για λίγα λεπτά σε κάθε δωμάτιο. Όλο το σπίτι μυρίζει απίθανα!

Αξιοποιώ τα καλοριφέρ

Το χειμώνα, όταν έχω ανοιχτά τα καλοριφέρ, ακουμπάω επάνω βαμβάκι που το έχω βουτήξει στο λεμόνι ή έχω ρίξει λίγες σταγόνες υγρή βανίλια. Με τη θερμότητα, η μεθυστική μυρωδιά τους διαχέεται σε όλο τον χώρο.

Βάζω βανίλια στην… ηλεκτρική σκούπα

Ναι, καλά ακούσατε. Στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας βάζω 1-2 κάψουλες βανίλιας σε σκόνη. Κάθε φορά που σκουπίζω τα χαλιά, το σπίτι μυρίζει σαν ζαχαρωτό!

Αρωματικά κεριά

Τα αρωματικά κεριά είναι η προφανής λύση για σπίτι που μυρίζει όμορφα. Υπάρχουν πλέον σε τόσες διαφετικές μυρωδιές και συστατικά, που σίγουρα θα ανακαλύψετε αυτό που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας, αλλά και στον χώρο σας. Προσωπικά, φανατική της βανίλιας, προτιμώ τα κεριά με βανίλια και αιθέρια έλαια που δημιουργούν μία χαλαρωτική, ρομαντική και ζεστή ατμόσφαιρα.

Φτιάχνω τα αγαπημένα μου κέικ και μπισκότα

Και έτσι, όχι μόνο έχω ένα γευστικό συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ μου, αλλά και το σπίτι γεμίζει μυρωδιές μαμαδίστικες, οικογενειακές, που θυμίζουν γιορτές παιδικών μας χρόνων.

Ανοίγω διάπλατα τα παράθυρα

Ανοίγω τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες για να μπει φρέσκος αέρας, και αφήνω το άρωμα από τα λουλούδια της βεράντας να πλημμυρίσουν τον χώρο! Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση από τον καθαρό αέρα που ανανεώνει τον χώρο, και εκείνη τη μικρή γλάστρα με τη γαρδένια να σε καλημερίζει με το πιο μεθυστικό άρωμά της!