Επιτέλους! Τα Χριστούγεννα είναι εδώ! Η εποχή των γλυκών πειρασμών, των μπουφέδων που σε στέλνουν κατευθείαν στον διαιτολόγο, της διασκέδασης, των φωτεινών χριστουγεννιάτικων δέντρων και, βεβαίως, των δώρων! Των δώρων που θα πάρουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα (εντάξει, και για τα λιγότερο αγαπημένα, όλοι έχουμε μία στρίντζω θεία που θα μας μελετά όλο τον χρόνο, αν την ξεχάσουμε), για τους συναδέλφους, κυρίως για τα παιδιά μας. Θα κάνουμε και φέτος τις λίστες μας, θα στριμωχτούμε σε εμπορικά κέντρα και θα πονέσει η μέση μας από την ορθοστασία περιμένοντας σε ατελείωτες ουρές ταμείων, αλλά και φέτος όλοι θα είναι ευχαριστημένοι! 

Μήπως όμως, και φέτος, ξεχάσουμε τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής μας, αυτόν που πάντα είναι μαζί μας, στα καλά και άσχημα, αλλά πάντα είναι ο πιο παραμελημένος, αυτός που πάντα είναι ο τελευταίος στις λίστες και τις προτεραιότητες, ο ίδιος μας ο εαυτός;;;

Λοιπόν, τα φετινά Χριστούγεννα, εγώ θα μου δώσω προτεραιότητα, και το ίδιο προτείνω και για εσάς! Θα γίνω ο Άγιος Βασίλης του εαυτού μου! Τι θα μου κάνω δώρο; Για δείτε μερικές ιδέες που έχω γράψει στη δική μου λίστα, στο δικό μου wish list:

Μία νέα εμπειρία

Ναι, φέτος τα Χριστούγεννα θέλω να κάνω κάτι για πρώτη φορά. Να πάω σε ένα μέρος του πλανήτη το οποίο δεν έχω ξαναδεί, να βγω σε ένα εστιατόριο που δεν έχω ξαναπάει, να κάνω μία βραδινή βόλτα σε μια γειτονιά που δεν έχω ξαναεπισκεφθεί. Να νιώσω ότι το καινούριο πάντα είναι εκεί, ότι το να το γνωρίσω είναι πάντα δική μου απόφαση.

Reunion με παλιούς φίλους

Θα τηλεφωνήσω σε όλους αυτούς του φίλους και φίλες μου που έχω καιρό να δω. Αυτούς που χαθήκαμε μέσα στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, που σκέφτομαι τόσο συχνά πριν πέσω για ύπνο, και όλο σημειώνω νοερά να τους τηλεφωνήσω, αλλά η ρουτίνα με ρουφάει το επόμενο πρωί και πάλι δεν σηκώνω το ακουστικό.

Θα κάνω μία τρελή αγορά

Θα κάνω δική μου την τσάντα που ζαχαρώνω σε εκείνη τη βιτρίνα καιρό. Ναι, το ξέρω είναι κάπως εκτός budget, αλλά τι να κάνουμε, μία φορά το χρόνο είναι Χριστούγεννα, μία και μοναδική είμαι εγώ, χαλάλι την αξίζω (οι κάρτες και οι δόσεις να είναι καλά! Κλέφτες θα γίνουν οι τράπεζες;), Ή μήπως να αγοράσω εκείνο το καταπληκτικό διακοσμητικό για το σπίτι, ή τις απίθανες γόβες που είδα την προηγούμενη Τρίτη σε μια βιτρίνα, ή εκείνα τα καταπληκτικά σκουλαρίκια που είμαι σίγουρη ότι εμένα σκεφτόντουσαν όταν τα έφτιαχναν! Αχ, μια φορά είπα να κάνω μια τρέλα, και δεν θα την κάνω γιατί δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω!

Ηρεμία και αποδοχή

Το πιο σημαντικό δώρο. Αυτό που δεν έχει κανένα υλικό κόστος, αλλά προσφέρει τόσα ψυχολογικά οφέλη. Αυτές τις γιορτές, στη δική μου wish list μπαίνει πρώτο, να είμαι εγώ καλά και ήρεμη, να αποδεχτώ τη χρονιά που πέρασε με όλα τα καλά και άσχημα που μου έφερε, να αποδεχτώ το πόσο άλλαξε εμένα την ίδια πρωτίστως, και να συνειδητοποιήσω ότι το πιο σημαντικό δώρο είναι αυτό, να αγαπώ εμένα.

Ας γίνουμε λοιπόν, φέτος τα Χριστούγεννα, αλλά και κάθε μέρα του χρόνου που έρχεται, ο ‘Αγιος Βασίλης του ευατού μας! Γιατί αν δεν μας αγαπήσουμε εμείς, αν δεν μας κακομάθουμε εμείς, αν εμείς δεν επιχειρήσουμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα, ποιός θα το κάνει για εμάς;

ΧΟΧΟΧΟΧΟ!! Καλά Χριστούγεννα!