Υπάρχουν γυναίκες που ούτε καν καταλαβαίνουν κάθε μήνα την περίοδό τους. Υπάρχουμε, όμως, και εμείς που υποφέρουμε όλα τα χρόνια από έντονο πόνο, κράμπες για αρκετές μέρες πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία, σίγουρα καταλαβαίνετε πόσο πολύ επηρρεάζουν οι πόνοι της περιόδου τη διάθεσή μας, την ψυχολογία μας, συνολικά την καθηρινότητά μας.

Πως μπορούμε, λοιπόν, να ανακουφιστούμε από τους πόνους περιόδου; Και ειδικά στην περίπτωση που δεν θέλουμε να παίρνουμε πολλά παυσίπονα, πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη και επαναλαμβανόμενη κατάσταση χωρίς φάρμακα;

Για μένα η λύση εδώ και χρόνια είναι η θερμοφόρα!

Παρότι είναι, όπως στην πορεία έμαθα κοινό μυστικό μεταξύ πολλών γυναικών, ότι η θερμοφόρα μπορεί να αποτελέσει τη λύση στις δύσκολες μέρες του μήνα, εγώ το έμαθα σχετικά μεγάλη όταν μια αγαπημένη μου φίλη μη μπορώντας να με βλέπει να υποφέρω τόσο από τις μηνιαίες κράμπες της περιόδου μου έφερε μία θερμοφόρα δώρο. “Τι δώρο είναι αυτό;;;;;” ήταν η πρώτη μου αντίδραση και όταν μου εξήγησε πως μπορεί να με βοηθήσει έσπευσα με την πρώτη ευκαιρία να την χρησιμοποιήσω. Extra bonus στη διαδικασία, το καλόγουστο και super cute καρό κάλλυμά της (γιατί και στις δύσκολες στιγμές δεν ξεχνάμε ποτέ το στιλ μας!).

Τι ακριβώς, όμως, κάνει η θερμοφόρα και καταφέρνει να μας ανακουφίσει; Κάτι πολύ απλό, φυσικό αλλά και απόλυτα αποτελεσματικό. Ακουμπώντας τη θερμοφόρα πάνω στην κοιλιά μας , η θερμότητα χαλαρώνει τη μήτρα από τις έντονες συσπάσεις που προκαλούνται για να αποκοληθεί το ενδομήτριο και να αποβληθεί από σώμα, αυξάνει τη ροή του αίματος και τελικά βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο. Παράλληλα, η ζέστη μας προσφέρει αυτή την αίσθηση θαλπωρής που ανακουφίζει από το στρες, κάτι που επίσης συμβάλει στην χάλαρωση των μυ΄΄ων, την ηρεμία του οργανισμού και την μείωση της έντασης και του πόνου.

Για εμένα, η θερμοφόρα είναι η λύση για αυτές τις δύσκολες μέρες. Μια λύση φυσική, άμεση, αποτελεσματική, χωρίς τη χρήση φαρμάκων που επιβαρρύνουν τον οργανισμό μου. Και, ξέρετε, αν πάτε να αγοράσετε θερμοφόρα δεν θα ξέρετε ποια να πρωτοδιαλέξετε. Οι θερμοφόρες πλέον έχουν σχήματα, χρώματα και σχέδια τόσο χαριτωμένα, γλυκά, στιλάτα, που θα θέλετε να τις πάρετε αγκαλιά και να αφεθείτε στη ζεστασιά τους.