Και μη μου πείτε ότι αυτά είναι για άλλες, μικρότερες ηλικίες, δεν θα το δεχτώ! Όλες, ανεξαρτήτως ηλικίας, είτε το κρατάμε κρυφό είτε το παραδεχόμαστε δημόσια, έχουμε το λεγόμενο “celebrity crush” (νομίζω στα ελληνικά δεν υπάρχει αντίστοιχη έκφραση), το να μας αρέσει δηλαδή ένα διάσημος, συνήθως ηθοποιός ή τραγουδιστής. Μπορεί να είναι μία αδυναμία που του έχουμε από τα πιο νεανικά μας χρόνια ή μπορεί -επειδή και τα γούστα στους άντρες αλλάζουν- να ξεκίνησε να μας αρέσει σε μεγαλύτερη ηλικία.

Δικός μου πάντως αγαπημένος ηθοποιός εδώ και αρκετά χρόνια είναι ο Colin Firth. Για την εμφάνιση δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι, τα λόγια είναι περιττά. Ακόμη και τώρα, που διανύει τη δεκαετία των 50, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι οι γοητευτικοί άνθρωποι παραμένουν ελκυστικοί σε οποιαδήποτε ηλικία. Τι είναι αυτό, όμως, που κάνει τον συγκεκριμένο ηθοποιό διαχρονικά τόσο ποθητό στις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας; Αυτή τη συζήτηση είχα χθες με μία φίλη μου, η οποία έθεσε το αιώνια δίλημμα Colin Firth ή Hugh Grant. Λοιπόν, καταλήξαμε:

  • Ο Colin Firth έχει αυτό το διαχρονικό alpha male στυλ που καμιά γυναίκα δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητη.
  • Σε συνδιασμό με την αθλητική εμφάνιση και το άψογο πάντα ντύσιμο, είναι το πρότυπο του gentleman (ξέρεις, ή τέλως πάντων φαντάζεσαι, ότι θα σου ανοίξει την πόρτα για να βγεις από το αυτοκίνητο, θα σου κρατήσει το παλτό για να το φορέσεις, θα κάνει το κάτι επιπλέον για να σε κερδίσει και να σε εντυπωσιάσει).
  • Και όλα αυτά με τους άψογους τρόπους του savoir vivre που ταιριάζουν σε έναν κύριο αυτού του επιπέδου.
  • Το ντροπαλό και συνεσταλμένο στυλ των αντρών πάντα ελκύει τις γυναίκες.
  • Η βρετανική προφορά ταιριάζει άψογα στο όλο πακέτο. Είναι posh, πώς να το κάνουμε;
  • Για την εμφάνιση είπαμε (μη γίνουμε γραφικές) σε συνδιασμό με το βλέμμα και το γοητευτικό χαμόγελο, μάλλον χάνεις την πλοκή της ταινίας χαζεύοντας τον ίδιο, και αντί να κοιτάς με αγωνία την εξέλιξη του σεναρίου κάνεις σχόλια του τύπου “Μα πόσο του πάει αυτό που φοράει!” , “Σε αυτή τη σκηνή είναι πολύ όμορφος!”, “Θα βλέπουμε για πολύ ακόμη αυτούς τους ατάλαντους ηθοποιούς; O Κόλιν πότε βγαίνει;”
View this post on Instagram

#colinfirth

A post shared by Colin Firth (@official_colin.firth) on

Βέβαια, λένε ότι πολλές φορές δεν θα μας άρεσε ένας ηθοποιός αν δεν μας άρεσαν, πρωτίστως, οι χαρακτήρες που υποδύεται στους ρόλους του, και μάλλον έχουν δίκιο. Στις δύο αγαπημένες μου ταινίες με τον Colin Firth, “Το ημερολόγιο της Bridget Jones” και το “Love Actually”, οι χαρακτήρες που ενσαρκώνει είναι ακριβώς αυτό: ο συνεσταλμένος, καλλιεργημένος, και εντυπωσιακής εμφάνισης (μην ξεχνιόμαστε) Βρετανός διαννοούμενος ο οποίος αντιμετωπίζει τα πάντα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μέσα του η πάλη και η καταπιεσμένη επιθυμία να σπάσει τη γυάλα στην οποία βρίσκεται και να ζήσει την περιπέτεια, να ακολουθήσει την καρδιά του μακριά από τα πρέπει.

Μια που τα λέμε αυτά, μάλλον θα προγραμματίσω να δω Σάββατο βράδυ για εκατομμυριοστή φορά το “Το ημερολόγιο της Bridget Jones” 😉

Εσάς ποιός είναι ο αγαπημένος σας ηθοποιός; Ανυπομονώ να μάθω, γράψτε μου στα σχόλια παρακάτω!