Είναι αλήθεια, έχουμε μπει για τα καλά στις μέρες των εορτών, άλλοι έχουμε κανονίσει πώς και με ποιους θα τις περάσουμε και άλλοι (ναι, εμείς, της τελευταίας στιγμής) ακόμη το σκεφτόμαστε. Και τώρα η ώρα της απόφασης! Πολλές εναλλακτικές τριγυρίζουν στο κεφάλι μου! Τι θα μπορούσα άραγε να κάνω στις γιορτές;

Θα είμαι ένα ταξιδιάρικο πουλί

Ναι, καλά ακούσατε! Θα πάρω τα όρη ή τα βουνά ή τις θάλασσες ή θα με βρείτε σε κανένα κατάλευκο τοπίο παραδοσιακού ελληνικού χωριού. Γα κάτσε όμως, γιατί να μην έχω και εγώ πιο ψηλά standards? Αλλαγή σχεδίων! Θα πάω στο εξωτερικό, σε μια Ελβετία, Αυστρία, Λαπωνία, κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη που ταιριάζει και στο προφίλ μου, να στριμωχτώ σε όλα τα τουριστικά αξιοθέατα και στολισμένα εμπορικά κέντρα, να χρυσοπληρώσω τον καφέ και το ξενοδοχείο, ακόμη και αν αυτό είναι το συνοικιακό μοτέλ κακόφημης γειτονιάς, να προχωρώ στα πεζοδρόμια των κοσμοπολίτικων θέρετρων σαν είμαι στην Ερμού το Black Friday. Και βέβαια, να γυρίσω και με άδειες τσέπες (αλλά με updated το instagram μου, κανείς follower δεν θα έχει παράπονο, να μη σχολιάσω τη ζήλια της γειτόνισσας). Μπα! Ασε καλύτερα! Ας μου μείνουν τα λεφτάκια στο πορτοφόλι, έχω έξοδα με το νέο χρόνο. Next!

Θέλω να μη μου μιλάει άνθρωπος

Αυτή η εναλλακτική ακούγεται ως μουσική στα αυτιά μου. Θα κλείσω κινητά, ακίνητα, wifi, ακόμη και την τηλεόραση με τα χιλιοπαιγμένα χριστουγεννιάτικα σήριαλ, ταινίες και εορταστικά προγράμματα, και θα διαβάσω τα 2 βιβλία που έχω στο τραπεζάκι από το καλοκαίρι, και μόνο τα ξεσκονίζω και τους αλλάζω θέση κάθε 15 μέρες, μπας και αλλάξει η μοίρα τους και κάποιος στο σπίτι αξιωθεί να τα διαβάσει. Να προσθέσω, για λόγους τάξης και ειλικρίνειας, ότι στο πλαίσιο της απόλυτης χαλάρωσης θα μου ανοίξει σίγουρα και η όρεξη, οπότε («γιορτές έχουμε» η γνωστή δικαιολογία) θα καταναλώνω χωρίς έλεος μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τον κορμό σοκολάτας που σας έγραψα τη συνταγή, και πάσης φύσεως γλυκίσματα. Για τα αλμυρά θα επανέλθω σε επόμενη επικοινωνία μας.

Cozy και ρομαντικά

Μήπως να τη βγάλω με το έτερον ήμισυ μπροστά στο τζάκι, ρομαντίκ, φορώντας χριστουγεννιάτικες πιτζάμες, πίνοντας σαν νεροφίδα κόκκινο κρασί (εναλλάξ με ζεστή σοκολάτα) και βλέποντας για εκατομμυριοστή φορά τον Χιου Γραντ στο Love Actually; Χμ, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, αλλά είναι από όλες που σας ανέφερα η πιο ουτοπική, ακόμη και από το κοσμοπολίτικο ταξίδι στη Νέα Υορκη, καθώς δεν θα υπάρξει στιγμή που το τηλεκοντρόλ να μη μου το βουτήξει βίαια από το χέρι κάποιο παιδί (σιγά παιδί μου, γιορτές έχουμε) για να δει κάποιο Μίκυ Μαους (αχ καημένε Χιου! Όνειρο έμεινες πάλι!), να αρχίσουν να μαλώνουν μπροστά από το τζάκι για τα επιτραπέζια και να ακούω για πολλοστή φορά την ερώτηση «Θα φάμε τίποτα;;;Τι έχουμε;». Ας βάλω, λοιπόν, τον ρομαντισμό στο πρόγραμμα για του χρόνου!

Μήπως να γίνω Party Animal;

Μήπως έχουν δίκιο όσοι λένε ότι οι γιορτές είναι για να το ρίχνουμε έξω; Μήπως να μην αφήσω πάρτυ για πάρτυ σε όλη την Αθήνα και τα πέριξ; Να λάμψω διά της παρουσίας μου σε όλα τα trendy bar, club και πίστες της περιοχής; Να βάλω τα στρας και τα λαμπερά, που είναι παρεμπιπτόντως στη μόδα φέτος, να ξεθάψω τα 12ποντα, να πάω και κανένα κομμωτήριο επιτέλους, και να κάνω dolce vita; Δεν μου ακούγεται καθόλου άσχημο, πάντα είχα μία έφεση στο socializing και την καλοπέραση, αλλά, που να βρω babysitter (όλες κλεισμένες θα είναι από τον Σεπτέμβριο), παραμονές πήχτρα στην  κίνηση θα είναι οι δρόμοι, να πληρώσω και double dot; Ουφ! Κουράστηκα και που το σκέφτομαι!

Αν κάτσω να το καλοσκεφτώ, άλλες χίλιες εναλλακτικές θα βρω για το πώς να περάσω τις γιορτές, αλλά ξέρετε κάτι; Δεν θα προγραμματίσω τίποτα! Όσο έχω ανθρώπους που με αγαπάνε και θέλουν να περάσουν αυτές τις μέρες μαζί μου, από τη στιγμή που εγώ έχω καταφέρει να κάνω τον εαυτό μου την καλύτερή μου παρέα και να περνάω καλά μαζί του, δεν ανησυχώ για τίποτα! Ας είναι όλα μία έκπληξη! Είμαι σίγουρη ότι αυτή είναι η καλύτερη εναλλακτική!